Black & White – Schiedam 19.30 – Bollywood Broadway Musical from India

april 22, 2019
Schiedam
Theater aan de Schie - Stadserf 1, 3112 ER Schiedam
Google Map
Koop je kaarten

BLACK AND WHITE – “The Golden Era of Indian Cinema”

“Black and White” – een verhaal van een tijdperk met twee kleuren.
Het gouden tijdperk van de Indian Cinema kleurde het witte doek met het beste wat muziek, zang en dans konden brengen: toen het leven nog simpel was en niet veel nodig had om geluk te ervaren. Er zat toen voldoening in de kleine dingen, het leven was een melodie. Onze filmindustrie reflecteerde die tijden.

“Black and White” neemt u mee naar het tijdperk 1945 – 1968 van de Indian Cinema.
Een reis waar we u langs iconen als K.L. Saigal, Bimal Roy, V. Shantaram en Guru Dutt gaan nemen. Onderweg ontmoet u de elegante Dev Anand, de “Koning der Tragedie’ Dilip Kumar, showman Raj Kapoor, de adembenemende Madhubala, de classy Meena Kumar en “Yahoo-star en Indian Elvis” Shammi Kapoor, om maar een paar te noemen.

“Black and White” is een collage van opvoeringen, zowel op het scherm als op het toneel. Het naadloos aansluiten van de acteurs op de muziek op het podium en de screen-visuals op het grote doek, zorgen ervoor dat de muziek echt tot leven komt. De show zal u het gevoel geven van een musical waar de zangers de karakters van het stuk vormen. “Black and White” raakt de bijzondere aspecten van een tijdperk dat Indian Cinema voorgoed heeft veranderd middels muziek, beeld, video clips, anekdotes en trivia. “Black and White” is een poging om het witte doek uit die tijd weer tot leven te wekken, een poging om de band met dat onmiskenbare tijdperk te herstellen, je een gevoel van nostalgie te geven, die warme herinneringen en ontroerende momenten, verbonden aan die specifieke tijd, te doen herleven.

Naar een idee van en geregisseerd door: Milind Oak

Host: Rahul Solapurkar

Zangers: Chaitanya Kulkarni, Jitendra Abhyankar, Swarada Godbole en Rasika Ganoo

Tot nu toe is “Black and White” ruim 500 keer opgevoerd in theaters van verschillende landen zoals Engeland, Amerika, Canada, Singapore, Abu Dhabi, Dubai en Muskat. In India heeft “Black and White” de theaters van de volgende steden mogen meemaken: Pune, Mumbai, Delhi, Chennai, Surat, Nagpur, Jalgaon, Sangli, Kolhapur, Aurangabad, Nasik, Kolkatta en Banglore.